Trådlösa lurar tar över

Trådlösa lurar tar över

Högtalare finns nog i var persons hem. Detta för att det så härligt med musik och gärna när det är bra ljud som förstärker musikupplevelsen. Detsamma gäller för hörlurar.

 

Tidigare har vi skrivit om vad för kriterier man kan utgå ifrån när man står i beredskap till att köpa nya högtalare. Det är nämligen så att billigare högtalare inte behöver vara sämre än dyra, det hela beror på vad man är ute efter. Vissa satsar på design, andra på coola funktioner men de flesta lägger krutet på att ljudet ska vara så optimalt som möjligt.

 

När man inte är hemma men ändå vill lyssna på musik är hörlurar givetvis det alternativ som fungerar bäst. I och med lanseringen av den nya Iphone 7 under hösten 2016 kom denna utan ett hörlursuttag och många stod fundersamma till de sladdlösa airpodsen som gick att köpa till, och som dessutom var ganska kostsamma.

 

Hur funkar de nya lurarna?

 

MacWorld IDG går det att läsa mer om ljudet i de nya trådlösa hörlurarna. De saknar bland annat knappar och det är med hjälp av Siri som man får alltifrån justera volymen till att byta en låt till en annan. Detta sägs vara långt ifrån det bästa men passformen är riktigt bra och lurarna sitter där de ska trots att man hoppar, springer, dansar, cyklar eller något annat med studs och fart. De skaver inte heller trots att de kan sitta i en hel dag samt att de har både ett rikt och fylligt ljud samtidigt som det går att höja volymen rejält utan att omgivningen störs av ljudutsläpp. Men lurarna i öronen blir omgivningen tyst och man störs inte av trafikljud eller buller när man är ute och joggar med dessa i.

 

Designen på lurarna är clean. De är väldigt små och väger nästan ingenting. Men det gäller att ibland trycka in dessa för de tenderar att glida längre ut från hörselgången, något som försämrar ljudet och musikupplevelsen.