Satsar på högtalare

Satsar på högtalare

Det vekar populärt bland teknikföretag att ta fram sina egna högtalare, allt fler företag gör nämligen det. Och medan vissa satsar på coola funktioner, satsar andra på design eller ett billigt pris.

Ett teknikföretag har nu släppt världens första flygande högtalare, skriver IDG. Högtalaren har fått namnet Mars och består av en subwoofer i formen av en cylinder och en tillhörande högtalare som har formen av en liten diskus. Även om själva designen ser rätt cool ut, är det högtalarens unika funktion som blivit den stora snackisen. Den diskusformade högtalaren svävar nämligen över subwoofern när musiken strömmar ur den. Inte nog med att den svävar, man kan även plocka bort själva högtalaren och använda den på egen hand som en smidig trådlös musikspelare. Högtalaren kostar just nu strax under 3 000 kronor och det hela började som ett Kickstarter-projekt.

Högtalare som håller

Hur bra den här högtalaren egentligen är framgår inte av artikeln. Men det verkar som att man har satsat lite mer på att högtalaren ska vara cool än att den ska vara bra och leverera skönt ljud. En annan högtalare som nyligen släppts är en som företaget bakom lovar ska hålla hela livet. Ambitionen när det här företaget skapade högtalaren var alltså att den skulle räcka en livstid, skriver Veckans Affärer. Men hur har man då skapat den för att den ska hålla så länge? Jo, man har nämligen gjort så att alla delar av högtalaren går att byta ut. Till och med glaset kan bytas ut och de gamla delarna kan återvinnas. För att kunna byta ut delar följer det med en ritning och ett litet verktyg med varje högtalare.

Satsa på billiga högtalare 252353-abstract-of-stereo-speaker

Om man vill satsa på så här coola och annorlunda högtalare får man räkna med att lägga ut lite pengar. Mer komplicerade och ”spejsade” högtalare kan nämligen gå för flera tusen kronor. Vill man bara ha högtalare som gör sitt jobb och spelar juste musik kan man satsa på ett par för en lite billigare penning. Sedan kan man även ta hänsyn till dessa faktorer för att se till att högtalarna verkligen är ett bra köp:

  • Om det är möjligt att koppla dem till mobilen.
  • Om de går på batterier, måste kopplas till ett eluttag eller laddas på annat sätt.
  • Om de är smidiga att ta med sig.

Sådana finns exempelvis på https://fyndiq.se/elektronik/ljud-musik/hogtalare/. Eller så beger man sig till e-handelsjätten Amazon och kikar in deras helt egna högtalare som de har släppt på marknaden. På ehandel.se kan man läsa att de har ett eget varumärke som bland annat säljer högtalare men även våtservetter och batterier. De här egna produkterna har verkligen blivit lite av en succé och enligt en undersökning har Amazons egna varor inom flera olika kategorier kommit att bli de mest sålda produkterna på nätet. Satsningen på högtalare har blivit särskilt lyckosam och varför det är så framgår inte av artikeln. Men antagligen är det på grund av att de är bra eller att de kanske är billigare än resten av högtalarna på marknaden.