Nellys digitala succé

Nellys digitala succé

Vi har i ett tidigare inlägg skrivit om att synas på sociala media, bland annat lyfte vi saker om hur du blir allt viktigare eftersom majoriteten av befolkningen nu använder medier som Facebook och Instagram, snarare än att titta på tv-reklam och lyssna på radio.

Marknadsföringen har förändrats, men utöver att använda sociala medier organiskt (att du inte betalar för att synas i flödet) kan du även annonsera. På både Facebook och Instagram kan du lägga ut annonser för att nå ut till fler användare, oavsett om syftet är att få fler likes eller följare eller om du direkt vill skicka kunderna vidare till ett direkt köp. Du kan även annonsera på Google, då använder du något som kallas AdWords. Och det kan – beroende på målgrupp och produkt – vara lönsamt att släppa all annan reklam, för att enbart fokusera på den digitala marknadsföringen. Modeföretaget Nelly gjorde det, och det har verkligen varit en succé.

Nelly.com insåg att det inte längre funkade med traditionella medier för att nå sin målgrupp. För två år sedan styrde de om hela sin strategi. Ett lyckodrag, enligt marknadschefen Richard Woodbridge.

Marknadschefen på Nelly, Richard Woodbridge styrde om all 764002-model-on-a-catwalkmarknadsföring från linjär-tv och valde att lägga innehållet på enbart digitala medier. Det var i slutet av 2014 som de sakta men säkert började överlämningen till sociala medier och nu har det gått ett år sedan de enbart haft online marknadsföring. Vad de kan märka är att det är mer prisvärt att marknadsföra online, vilket gör det direkt lönsamt eftersom de når ut till väldigt många. Nu når företaget direkt in till sin målgrupp medan den reklam som de använde sig av förut kanske nådde ut till enbart en viss procent.

Kenza bidrar

De har även valt att använda sig av sociala medier-profilen Kenza som till Nellys julkampanj släppte en musikvideo med Let it Snow, vilken blev en stor succé. Hon är stor profil på Facebook och Instagram, en modeikon som är mycket uppskattad av Nellys målgrupp. Det blev självklart en succé och nu är det spännande att se vad som kommer härnäst.