Att synas på sociala medier

Att synas på sociala medier

I dag skriver vi om nyheter angående den värld som utgörs av sociala medier, om hur man snart kommer kunna ha en rörlig bild som profilbild på Facebook, om att detta kan vara en väg för företag att synas bättre i etern, samt om

iphone-6I en artikel i Aftonbladet kan vi läsa om hur man snart kan ha en GIF-animation som profilbild på det sociala nätverket Facebook, redan nu är det ett par testkörare som fått okej att prova finessen, men snart kommer ut till den breda massan.

Denna nyhet bereder väg för att även företag kan kommunicera tydligare och snyggare på sociala medier, med animation som hjälpmedel och marknadsföring. För att få den snyggaste GIF:en är det en fin idé att konsultera ett produktionsbolag med just den specialiteten med rörlig bild – till exempel via http://brikk.se/hem/.

Med en rörlig bild på Facebook kanske vi har sett framtidens sätt att söka jobb på, för det är ett som är säkert att arbetsgivare redan tittar runt på just sociala medier för att avläsa och granska personer som sökt till en utannonserad tjänst, det kan vi bland annat läsa om i en artikel i Dagens Nyheter. Trenden är tydlig när det kommer till hur vi blir mer och mer kontrollerade när vi söker jobb, och kanske beror det just på möjligheten och tillgängligheten som sociala medier ger.

Tänk efter innan allt läggs ut på nätet

Ja det är nog så att denna icke-fysiska värld som ju den sociala medie-verkligheten är både har fört med sig gott och ont, en sak som en bör tänka på när en använder sociala medier så som Facebook, Instagram eller Twitter, är att inte vara allt för rättfram när det handlar om ditt jobb, en ogenomtänkt uppdatering eller ett förhastat upplagt foto kan få konsekvenser – bland annat med att en får betala med sitt jobb. När närmare sex av tio arbetsgivare kollar upp arbetssökande på dessa sidor är det alltså vettigt att tänka ett steg till, göra en så kallad second loop, och inte publicera allt som kommer en i tanken. Mer om detta kan man läsa om i denna artikel i Svenska Dagbladet, som särskilt tar upp hur rekryterandet mer och mer hör samman med spår och avtryck som en lämnat på nätet. Det är nämligen inte olagligt för en arbetsgivare att luska när det kommer till aktiviteter på internet.